MSC & ASC certificering

‘VIS MOET ZWEMMEN’

PIER24 maakt zich hard voor een toekomst waarin toekomstige generaties ook kunnen blijven genieten van heerlijke visproducten. Een mooi streven, maar vaak genoeg slechts gebruikt als marketingtool indien niet wordt gecontroleerd door een onafhankelijke, transparante organisatie.

Daarom is PIER24 gecertificeerd met zowel het MSC als het ASC-keurmerk, twee internationaal erkende keurmerken die nauw samenwerken met het Wereld Natuur Fonds.

Het MSC (Marine Stewardship Council) garandeert dat de vis die volgens de regels van dit keurmerk gevangen wordt, in alle opzichten duurzaam is. Zo wordt er streng gelet op bijvangst, bodemberoering en emissies van de schepen, maar ook wordt er aandacht besteedt aan het welzijn van het personeel in de visserijsector.

ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council, en staat voor een duurzame manier van vis kweken op het land of in de zee. Hierbij let met er bijvoorbeeld op dat er niet teveel vis per vierkante meter wordt gehouden, het visvoer geen antibiotica bevat, er aan strikte hygiƫneregels wordt voldaan en dat het personeel bijvoorbeeld voldoende betaald krijgt.

Eenmaal per jaar wordt PIER24 door certificeerder Duracert gecontroleerd en beoordeeld

PIER24 doet uitsluitend zaken met toeleveranciers en boten die gecertificeerd zijn met een of beide keurmerken, om de klant zo een steeds breder assortiment aan duurzame vis te kunnen aanbieden. Zo verkoopt PIER24 al diverse vissoorten uitsluitend met een keurmerk. Dit geldt bijvoorbeeld voor alle zalm- en makreelproducten, kabeljauw, pollak, haring, schelvis, coquilles, kokkels, mosselen en scheermessen.

Samen met een constante kwaliteit tegen een eerlijke prijs, is duurzaamheid een van de belangrijkste kernwaarden en pijlers van PIER24.