ONTSTAANSWIJZE

‘IEDER VIST OP ZIJN GETIJ’

PIER24 is op 1 november 2016 opgericht in Utrecht en is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Visgilde Lijffijt & de Jong uit Utrecht en Egro Horecaspecialisten.

Visgilde Lijffijt & de Jong was vijf jaar na haar opening in 2012 toe aan een grotere locatie en een uitbreiding van het horecabestand, en vond in Egro een perfecte partner. Egro leverde al visproducten aan haar klanten, maar wilde zich verder specialiseren in de handel in vlees, wild en gevogelte en zocht naar een gespecialiseerde partner om de goed lopende visafdeling aan over te dragen. Dit bleek  het begin van een vruchtbare samenwerking en het startschot van Utrechts’ eerste visgroothandel voor de horeca, PIER24.

Omdat PIER24 hard groeide werd er gezocht naar versterking en naar een partner die dicht bij de visveiling gelokaliseerd was en die de inkoop van hoogwaardige kwaliteit vis, schaal- en schelpdieren tegen een scherpe prijs, dagelijks kon bewaken en garanderen. PIER24 heeft deze partner gevonden in Fiskpalace in IJmuiden en vanaf 1 juli 2020 zijn beide bedrijven gefuseerd en gaat Fiskpalace onder de naam PIER24 verder. De voormalige eigenaar van Fiskpalace Jacco de Haan heeft jarenlange ervaring in de visbranche en mag al sinds lange tijd veel top restaurants van vis voorzien. We zijn erg blij dat we Jacco als ervaren visspecialist hebben mogen verwelkomen in ons PIER24 team.

PIER24 heeft met haar brede ervaring in de vishandel als doel de horeca optimaal te bedienen en zoveel als mogelijk op de vraag van onze horecaklanten in te spelen. Omdat we zelf direct inkopen op de visveiling hebben we altijd verse producten in huis die we in veel gevallen nog dezelfde dag aan onze klanten uitleveren. Onze producten bezorgen we door heel Nederland met gekoeld transport en in veel gevallen leveren we samen met het visassortiment ook een breed assortiment vlees van Egro Horecaspecialisten waar we nog steeds een nauwe band mee hebben aangezien we samen in hetzelfde pand werkzaam zijn.